fbpx

kruiden therapie

Chinese kruiden staan al eeuwenlang bekend om hun fantastische werking ter ondersteuning van  behandeling van vele klachten en aandoeningen.

Chinese kruiden zijn in het Westen veel minder bekend dan acupunctuur of massage, terwijl de mogelijkheden veelvuldig zijn. Chinese kruiden kunnen bij zeer uiteenlopende klachten een fantastisch resultaat geven. Daarom worden in China de meeste behandelingen met kruiden gegeven. Al jarenlang zijn onze therapeuten gerenommeerde en gediplomeerde experts op het gebied van het samenstellen van kruidenmengsels voor specifieke aandoeningen. U krijgt dan ook een persoonlijk mengsel, specifiek toegespitst op uw situatie. Dit mengsel pakt zowel de klacht als de oorzaak aan, zodat beiden worden bestreden. De kruiden worden in een formule gecombineerd die past bij uw situatie van dat moment. Daarom zijn er nauwelijks of geen bijwerkingen.

Tincturen zijn makkelijk te doseren. Daarom is het ook geschikt voor inname door kinderen en zelfs baby’s. Ook voor een ieder die moeite heeft met het innemen van tabletten, pillen of poeders, is een tinctuur een uitstekende oplossing.  Druppels geven geen of nauwelijks maagklachten omdat ze niet meer in de maag uiteen hoeven te vallen. Iets wat bij kruidenformules in tablet- of poedervorm nog wel eens een probleem kan zijn.

Tincturen zijn zeer geconcentreerd en worden snel in de bloedbaan opgenomen. Tincturen zijn getrokken in alcohol. Alcohol is een ideaal oplosmiddel voor de extractie van de actieve bestanddelen en een uitstekend bewaarmiddel. Het vervliegt bijna onmiddellijk in kokend water en het percentage wordt bijna tot 0% terug gebracht, met name bij gebruik door kinderen van belang. Daarnaast zorgt het hete water (bijvoorbeeld thee) voor een 2e extractie van de kruiden wat de werkzaamheid van de kruidenformule verhoogt.

Wij maken uitsluitend gebruik van Chinese kruiden, met zorg geselecteerd door onze therapeuten gespecialiseerd en medisch opgeleid op het gebied van Chinese kruiden. Kortom, Chinese kruidentherapie kan als op zichzelf staande behandelmethode voor velerlei aandoeningen worden toegepast, maar kan ook uitstekend in combinatie met acupunctuur en/of massage worden toegepast, waardoor de verschillende behandelmethodes elkaar perfect aanvullen en versterken. Voor informatie kunt u terecht bij onze filialen, maar ook per mail willen wij graag uw vragen beantwoorden. Reeds eerder gebruikte tincturen of kruiden kunnen ook per post naar u worden verzonden zodat u hiervoor niet naar één van onze filialen hoeft te gaan.

De TINCOTHEEK is dé grootste online webshop voor de consument en de specialist voor de kruidentincturen. Hier kunt u alles te weten komen over de werking van alle tincturen en de tincturen gemakkelijk en snel online bestellen. Onze Kruidentincturen staan synoniem voor de allerhoogste kwaliteit.