fbpx

Voetreflex therapie

Voetreflex therapie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Als we onze voeten bekijken, dan kunnen we die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op en in onze voeten.

Voetreflexologie weerspiegelt het gehele lichaam op de voeten. De filosofie erachter is dat bepaalde organen en lichaamsdelen/systemen in verbinding staan met specifieke zones op de voet (de zogenoemde reflexzones).
Voetreflex therapie kan worden toegepast bij klachten aan spieren, botten, huid of gewrichten zoals: (sport)blessures, verzwikkingen, botbreuken, bursitis, RSI, carpaal tunnelsyndroom, hielspoor en meer.
Ook als anti-stressbehandeling kan voetreflex therapie uitkomst bieden: deze behandeling helpt o.a. bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen. De voetzones van de systemen in het lichaam die rust kunnen creëren worden behandeld en de ophoping van de energie en spanningen in het hoofd en de maag kunnen het lichaam weer verlaten.
Bij verstoorde energiestromen die zorgen voor een hormonale disbalans (bijv. overgang, acné, menstruatieklachten en verminderde vruchtbaarhei) en bij orgaanklachten (bijv. maag-, darm-, blaas- of longproblemen) zorgt voetreflex voor het herstellen van balans waardoor klachten verminderen.