fbpx

Acupunctuur Therapie

Acupunctuur is de meest bekende techniek van de Traditionele Chinese geneeswijze. Met acupunctuur beïnvloedt de therapeut de organen van buitenaf. Een miniscuul dun naaldje bereikt via de “opening” van het acupunctuurpunt de meridiaan.

Acupunctuur heeft tot doel via het herstel van onze energiebalans de symptomen van een bepaalde aandoening te behandelen. De klassieke Chinese geneeswijze ziet een aandoening als een verstoring van ons algemene welzijn van onze energiebalans. De behandeling is een middel om die toestand te normaliseren. Dat wil men bereiken door alles terug in evenwicht te brengen. Zo speelt acupunctuur in op onze lichamelijke, geestelijke en emotionele ontwikkeling.
Een miniscuul dun naaldje bereikt via de “opening” van het acupunctuurpunt de meridiaan. Een meridiaan is een niet zichtbaar kanaal vlak onder de oppervlakte van de huid, waar energie door stroomt. Elk van deze meridianen staat in verbinding met één van onze organen. Meridianen zijn waar te nemen met een eenvoudig elektrisch meetinstrument, maar een getraind acupuncturist voelt dit met de vingers. Als de energie goed door de meridianen kan stromen, is ons lichaam in balans en spreken we van gezondheid.

Na ontsmetting van de huid brengt de acupuncturist het naaldje snel en vrijwel pijnloos in. Daarna neemt de patiënt een licht trekkend of tintelend gevoel waar op die plek, of op andere plaatsen in het lichaam waarmee de meridiaan contact maakt. De acupuncturist kan de stroming van qi (energie) bevorderen of matigen, al naar gelang de situatie. De acupunctuurnaalden zijn van roestvrij staal en worden slechts één maal gebruikt. Ieder naaldje is afzonderlijk en steriel verpakt.

Acupunctuur kan worden toegepast bij oneindig veel klachten zoals pijnklachten, stress, migraine, slapeloosheid, duizeligheid, reuma, artrose, oedeem, eczeem, psoriasis, allergie, astma, cara, hoest, hooikoorts, nierproblemen, urineverlies, maag- en darmklachten, RSI klachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, ouderdomsproblemen, chronische vermoeidheid of afkicken (bijv. roken), huidverouderingsproblemen etc.
Onze therapeute, Marjan van Zeijl, is aangesloten bij de NVA, waardoor de behandelingskosten door veel ziektekostenverzekeringen (gedeeltelijk) worden vergoed, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Klik op deze link voor meer informatie over vergoedingen van zorgverzekeraars m.b.t. acupunctuur.