fbpx

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een effectieve methode om de verouderingsverschijnselen tegen te gaan en te verzachten. Kleine rimpels verdwijnen, diepe fronsrimpels verzachten.

Ouder worden we vanzelf met de jaren, maar tegen de verschijnselen hiervan kunnen we ook zonder het gebruik van chemische middelen wel iets doen.
Cosmetische acupunctuur is een effectieve methode om de verouderingsverschijnselen tegen te gaan en te verzachten. Kleine rimpels verdwijnen, diepe fronsrimpels verzachten. Ook voor het aanpakken van een probleemhuid, wallen onder de ogen, couperose, pigmentvlekken, littekens en acné, kan cosmetische acupunctuur worden ingezet.

Door zeer dunne naaldjes oppervlakkig aan te brengen op de probleemgebieden verbetert de doorbloeding van de huid, onderhuid en spieren aanzienlijk. Het collageen verstevigt, waardoor rimpels en verslappingen sterk verminderen.
Na enkele behandelingen is het resultaat al goed zichtbaar. Voor een langdurig resultaat zijn ongeveer 12 sessies van 1 ½ uur nodig. De eerste 6 à 10 behandelingen vinden 1 à 2 keer per week plaats. De overige behandelingen worden afgebouwd tot 1 x per week. Daarna wordt een behandeling 1 x per 3 maanden als onderhoud aangeraden.

Na iedere sessie wordt het gezicht nog behandeld met een korte gezichtsmassage of facial guasha.
Het spreekt voor zich dat de leefwijze sterk van invloed is op de huid. Vooral roken, veel alcoholgebruik en overvloedig zonnebaden kunnen nadelig zijn voor de huis en het effect van de behandeling.