fbpx

Tuina Therapie

Tuina Therapie is gebaseerd op het idee dat klachten voortkomen uit een disbalans van de lichaamsenergie welke met behulp van tuina therapie en aanvullende technieken wordt hersteld.

De toepassing van Tui-Na (Chinese manuele therapie) is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Na een ontwikkeling van tweeduizend jaar in het moederland China te hebben doorgemaakt en na langdurige ervaringen van therapeuten in Europa, is Tui-Na uitgegroeid tot een uniek en op zichzelf staand behandelingssysteem.

Tui-Na kan op hetzelfde niveau worden geplaatste als de klassieke fysiotherapie, de chiropractie, de manuele therapie, de osteopathie en de acupunctuur. De opleiding voor Tui-Na therapeut duurt gemiddeld 4 tot 7 jaar en is erkend door de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) als een specifieke richting binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Zonder gebruik te maken van farmaceutische middelen en zonder bijwerkingen behandelt de therapeut de cliënt voornamelijk middels Chinese massage op de te behandelen plaatsen van het lichaam. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van specifieke manuele technieken. Aanvullend op de manuele technieken kan gebruik worden gemaakt van technieken zoals het uitwendig gebruik van kruiden, cups, en naaldhamertje of moxa.
Tui-Na wordt onder andere gebruikt voor het opheffen van blokkades, het stimuleren van de bloedsomloop, het bevorderen van de energie circulatie, het reguleren van de organen en het zenuwstelsel. Daarnaast staat Tui-Na hoog aangeschreven als sportmassage en als behandeling tegen stress.