Voetreflex Therapie

Voetreflex Therapie

Voetreflex therapie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Als we onze voeten bekijken, dan kunnen we die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op en in onze voeten. Voetreflex therapie kan worden toegepast bij onder andere de volgende klachten:

Oppervlakkige klachtbehandeling : wordt toegepast bij klachten aan de spieren , botten, huid of gewrichten zoals: (sport)blessures, verzwikkingen, botbreuken, bursitis, RSI, carpaal tunnelsyndroom, hielspoor en meer. De voetzones worden behandeld van o.a. de plek zelf, de meridiaan die er langs loopt en zorgt voor aan- en afvoer van de energie op deze plek. Ook wordt de voetzone van het orgaan dat volgens de 5-elementen samenwerkt met het weefsel behandeld en het ruggenmergsegment waaruit dit lichaamsdeel gevormd is.

Anti-stressbehandeling: deze behandeling helpt o.a. bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen. De voetzones van de systemen in het lichaam die rust kunnen creëren worden behandeld en de ophoping van de energie en spanningen in het hoofd en de maag kunnen het lichaam weer verlaten.

Meridiaanklacht: de energie in een meridiaan stroomt niet goed door , waardoor er een energie volte (geeft pijn) ontstaat of een energie leegte . De voetzone van de meridiaan wordt behandeld tezamen met de meridianen die samenwerken met de verstoorde meridiaan.

Orgaanklacht: Dit kunnen klachten zijn aan een orgaan zelf of klachten aan het lichaam die volgens de 5-elementen een sterke samenhang hebben met het orgaan. Klachten: artrose aan de gewrichten, fibromyalgie, blaasproblemen, maagproblemen, longproblemen, obstipatie en meer… De organen werken samen met elkaar in groepen. Door de voetzones van de organen te behandelen die allen van invloed zijn op het orgaan waarin de energie verstoord is kunnen klachten snel verdwijnen.

Hormonale behandeling: behandeling van de voetzones van alle hormoonklieren helpt om de hormoonspiegel weer in balans te brengen. Deze behandeling helpt o.a. bij overgangsklachten, acné, menstruatieklachten en vruchtbaarheid klachten.

Zwangerschapsmassage: de zones van de chakra’s op de voeten, handen en het hoofd worden behandeld waardoor deze weer goed kunnen doorstromen. Deze massage helpt o.a. om weer goed in je eigen kracht te komen, om emoties te verwerken en kan pijnstillend werken. Deze massage goed om te ondergaan tijdens de zwangerschap.