Behandelingen

Acupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende techniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met acupunctuur beïnvloedt de arts de organen van buitenaf. Een miniscuul dun naaldje bereikt via de "opening" van het acupunctuurpunt de meridiaan. Een meridiaan is een niet zichtbaar kanaal vlak onder de oppervlakte van de huid, waar energie door stroomt. Elk van deze meridianen staat in verbinding met één van onze organen. Meridianen zijn waar te nemen met een eenvoudig elektrisch meetinstrument, maar een getraind acupuncturist voelt dit met de vingers. Als de energie goed door de meridianen kan stromen, is ons lichaam in balans en spreken we van gezondheid.

Meer informatie over acupunctuur

Cosmetische acupunctuur

Ouder worden we vanzelf met de jaren, maar tegen de verschijnselen hiervan kunnen we ook zonder het gebruik van chemische middelen wel iets doen. Cosmetische acupunctuur is een effectieve methode om de verouderingsverschijnselen tegen te gaan en te verzachten. Kleine rimpels verdwijnen, diepe fronsrimpels verzachten. Ook voor het aanpakken van een probleemhuid, wallen onder de ogen, couperose, pigmentvlekken, littekens en acné, kan cosmetische acupunctuur worden ingezet. Door zeer dunne naaldjes oppervlakkig aan te brengen op de probleemgebieden verbetert de doorbloeding van de huid, onderhuid en spieren aanzienlijk. Het collageen verstevigt, waardoor rimpels en verslappingen sterk verminderen.

Meer informatie over cosmetische acupunctuur

Baby- en kinderbehandeling

Baby’s en kinderen vragen speciale aandacht. Dit geldt dus ook voor de behandelingen met acupunctuur die we op kinderen toepassen. Shonishin is een Japanse acupunctuurvorm die zo’n 350 jaar geleden ontwikkeld is speciaal voor kinderen. Bij Shonishin wordt niet met naalden ‘geprikt’! Met behulp van kleine instrumenten worden huidzones en meridianen gestimuleerd door middel van variërende bewegingen als strijken, kloppen en wrijven. Doordat de behandeling subtiel en mild is, verdragen kinderen deze acupunctuurvorm uitstekend. 

Meer informatie over kinderbehandeling

Cupping

De sporen van de cupping massage duiken steeds vaker op in het straatbeeld en ook sporters en sterren worden regelmatig gespot met de typische, rode cupping-plekken. En dat is niet voor niets, want de van oorsprong Chinese massage kent vele voordelen. Cupping gebruikt zuigkracht (vacuüm) om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen. De glazen cups worden op de huid geplaatst en handmatig of met een pomp vacuüm gezogen, waardoor ze het ondergelegen weefsel omhoogtrekken. Vervolgens blijven de glazen cups ongeveer 15 minuten op hun plek zitten. De resultaten zijn indrukwekkend - de massage vermindert pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen. Bovendien is de behandeling ook nog ontstekingsremmend

Meer informatie over cupping

Facial Guasha Therapie

Facial guasha werd door de Chinese aristocratie al toegepast in de bestrijding van rimpels en huidveroudering lang voordat de term cosmetische acupunctuur in opkomst kwam.  Met behulp van een speciale guasha steen wordt op een volledig natuurlijke manier de huid gestimuleerd, de aanmaak van collageen bevorderd en de vorming van rimpels tegen gegaan. Al na één behandeling is er een zichtbaar levendigere huid en na enkele behandelingen worden rimpels zachter.

Meer informatie over facial guasha therapie

Guasha

Guasha betekent letterlijk 'schrapen van ziekten door gestagneerde energie'. Het is een behandeling die beoefend wordt in de Traditionele Geneeskunde. Met een gepolijste jadesteen of hoorn van een waterbuffel wordt er over de huid geschraapt wat kleien onderhuidse bloeduitstortingen kan veroorzaken die na 2 tot 4 dagen zullen verdwijnen. Vaak merk je onmiddellijk vooruitgang en verandering. De behandeling wordt gebruikt bij letsels aan spieren en pezen, slechte circulatie, fibromyalgie, hoofdpijn, koorts, griep, verkoudheid, hoest en kortademigheid, astma, stijfheid en pijn.

Meer informatie over guasha

Tui-Na Therapie

De toepassing van Tui-Na (Chinese manuele therapie) is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Na een ontwikkeling van tweeduizend jaar in het moederland China te hebben doorgemaakt en na langdurige ervaringen van artsen in Europa, is Tui-Na uitgegroeid tot een uniek en op zichzelf staand behandelingssysteem. Tui-Na kan op hetzelfde niveau worden geplaatste als de klassieke fysiotherapie, de chiropractie, de manuele therapie, de osteopathie en de acupunctuur. De opleiding voor Tui-Na therapeut duurt gemiddeld 4 tot 7 jaar en is erkend door de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) als een specifieke richting binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Meer informatie over Tui-Na therapie

Voetreflex Therapie

Voetreflex therapie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Als we onze voeten bekijken, dan kunnen we die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op en in onze voeten.

Meer informatie over voetreflex therapie

Infertiliteitsbehandelingen en IVF begeleiding

Acupunctuur wordt al duizenden jaren met succes toegepast bij vruchtbaarheidsproblemen. Vroeger vooral in China en andere Aziatische landen. Maar gelukkig is het ook steeds meer bekend in de Westerse wereld.

De WHO (World Health Organisation) heeft in 1979 een lange lijst van aandoeningen gepubliceerd waarvoor acupunctuur als geneeswijze wordt ingezet. Verminderde vruchtbaarheid en begeleiding bij vruchtbaarheidsbehandelingen staat ook op die lijst. Er gaan sindsdien steeds meer mensen bij vruchtbaarheidsproblemen naar een acupuncturist. 

Meer informatie over deze behandeling

Massages

Een goede massage kan zorgen voor een algeheel gevoel van ontspanning of kan effectief zijn bij het bestrijden van verschillende klachten. Bij Chuths kunt u terecht voor een scala aan massages die u helpen om uw lichaam en geest te laten ontspannen. U wordt behandeld door een professionele masseur en in onderling overleg wordt de massage speciaal op uw wensen afgestemd.

Meer informatie over massages