Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende techniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met acupunctuur beïnvloedt de arts de organen van buitenaf. Een miniscuul dun naaldje bereikt via de “opening” van het acupunctuurpunt de meridiaan. Een meridiaan is een niet zichtbaar kanaal vlak onder de oppervlakte van de huid, waar energie door stroomt. Elk van deze meridianen staat in verbinding met één van onze organen. Meridianen zijn waar te nemen met een eenvoudig elektrisch meetinstrument, maar een getraind acupuncturist voelt dit met de vingers. Als de energie goed door de meridianen kan stromen, is ons lichaam in balans en spreken we van gezondheid.

Na ontsmetting van de huid brengt de acupuncturist het naaldje snel en vrijwel pijnloos in. Daarna neemt de patiënt een licht trekkend of tintelend gevoel waar op die plek, of op andere plaatsen in het lichaam waarmee de meridiaan contact maakt. De acupuncturist kan de stroming van qi (energie) bevorderen of matigen, al naar gelang de situatie. De acupunctuurnaalden zijn van roestvrij staal en worden slechts één maal gebruikt. Ieder naaldje is afzonderlijk en steriel verpakt.

Acupunctuur kan worden toegepast bij oneindig veel klachten zoals pijnklachten, stress, migraine, slapeloosheid, duizeligheid, reuma, artrose, oedeem, eczeem, psoriasis, allergie, astma, cara, hoest, hooikoorts, nierproblemen, urineverlies, maag- en darmklachten, ouderdomsproblemen, chronische vermoeidheid of afkicken (bijv. roken), huidverouderingsproblemen etc.

Onze artsen zijn aangesloten bij erkende Nederlandse acupuncturistenverenigingen, waardoor de behandelingskosten door veel ziektekostenverzekeringen (gedeeltelijk) worden vergoed, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Klik op onderstaande link voor meer informatie over vergoedingen van zorgverzekeraars m.b.t. acupunctuur.